Tarief en vergoeding van de therapie in Groningen

Tarief

Een sessie van 45 minuten individuele therapie kost 95 euro. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 90 minuten en kost € 150. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Betalen en afzeggen

Je kunt betalen via het beveiligd medisch betaalsysteem ‘Famed’. Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten in kan plannen.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ psycholoog en een niet vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen. Dit geldt alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op jouw eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag je psycholoog ernaar, die zal je graag helpen.

De voordelen

  • Je hoeft niet te wachten, er zijn geen wachtlijsten
  • De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • Een persoonlijke benadering: je bent geen nummer, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding
  • Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar

Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Contact

Heb je nog vragen over de kosten of de tarieven die wij hanteren: neem telefonisch contact op via 050-2110435 of mail voor een kennismaking naar Psycholoog Groningen.