Therapie Groningen met therapeut Liza Omran

Je komt makkelijk tot je verhaal

De eerste keer dat je bij me komt, maken we kennis. Het is een persoonlijk gesprek, waarbij ik me vooral richt op jouw vraag. Samen brengen we je klachten en vragen in kaart. Je zult merken dat je makkelijk je verhaal vertelt, dat je weinig schroom voelt en ook intieme of kwetsbare momenten, gevoelens en gedachten makkelijk vertelt. Voor veel mensen lucht het al op om op zo’n manier op verhaal te komen.

Therapie Groningen – op een coachende manier

Ons contact is heel gelijkwaardig, we werken samen aan jouw ontwikkeling. Het voelt niet als ‘behandelen’. Ik kom snel met mogelijke methoden en technieken om een beeld te krijgen van jouw werk- en leerstijl. Je kunt aangeven waar je behoefte aan hebt, wat jij belangrijk vindt. En ik zal vertellen wat ik denk dat ik voor je kan doen.

Bewustwording

Dat is altijd de eerste stap; werkelijke verandering en groei komen van binnenuit en worden gevoed door kennis en inzicht. Ik help je tot die kennis te komen door je te vertellen wat ik zie, denk en voel als we aan het werk zijn bij Therapie Groningen. De focus ligt hierbij helemaal op jouw behoeften.

Ook zal ik regelmatig terugkoppelen naar de initiële vragen en behoeften. Ben je nog op de goede weg? Is er misschien iets veranderd aan je vraag? Zijn er onderdelen die je mist, thema’s waar je je op wilt richten? We sturen bij, houden vinger aan de pols en beoordelen voortgang. Dat doe ik ook bij jongeren, kinderen en hun ouders. Ik laat het kind uitleggen uit wat we besproken hebben en wat het eventuele huiswerk is.

In de behandeling werk ik bij Therapie Groningen met verschillende methodes. Elke cliënt is anders, elk traject is anders. Toch zijn er een aantal theorieën en methodes die vaker terugkomen, zoals:

Cliëntgericht werken

Bij Therapie Groningen gaan we uit van een cliëntgerichte behandeling waarin jij centraal staat. Niet alleen je klacht en werk- en leerstijl, maar alles van jou. Je kijk op de wereld, je gevoelens en gedachten, wat je bezig houdt, waar je mee zit, wat je wel en niet kunt. Dat is fijn omdat je nooit boven je kunnen werkt en altijd met thema’s die er voor jou echt toe doen.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Hoe je de wereld ziet, is niet hoe die is. Dat geldt voor iedereen. Je overschat en onderschat dingen, hebt vooroordelen en valse verwachtingen. In de regel heb je daar geen last van (soms is het zelfs heel handig); maar het zit jou nu in de weg. Je haalt je van alles in je hoofd, hebt verwachtingen, probeert teleurstellingen te voorkomen en maakt het allemaal veel moeilijker dan het is. In plaats van het moment te nemen voor wat het is, ga jij er in gedachten mee op een rampzalige reis, vol nachtmerries en rampscenario’s.

Cognitieve gedragstherapie leert je eigen valkuilen kennen, je vaste denkpatronen. Je leert hoe je ze kunt doorbreken bij Therapie Groningen.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Bij Acceptance and Commitment Therapy leer je hoe je het beste kan omgaan met de onvermijdelijke negatieve gebeurtenissen die bij het leven horen. Je krijgt inzicht in je eigen patronen en leert los te laten en te accepteren wat je niet kunt veranderen. Het vechten tegen en het vluchten van gebeurtenissen en ervaringen kost veel energie. Zeker als we die ervaringen niet kunnen beïnvloeden. In plaats daarvan leer je wat echt belangrijk is voor je. Vervolgens leer je hoe je jouw leven volgens deze waarden kunt vormgeven. Als je eenmaal goed hebt leren loslaten, zal je merken dat je een boel energie overhoudt. Je merkt ook dat je opener en vrijer leeft.

Gespecialiseerd in Relatietherapie

Helemaal vast? Relatietherapie Groningen kan jullie verder helpen

Je bent radeloos. Jullie zijn radeloos. Want er is nog genoeg om voor te vechten. Alleen: het blijft maar vechten en vechten en vechten. Het lijkt wel een geloopte film; steeds draaien jullie in hetzelfde cirkeltje rond. Omdat je gevangen zit in vastgeroeste patronen, kan het lijken alsof jullie niet meer verder kunnen. Alsof jullie ten diepste dusdanig verschillen dat jullie nooit meer bij elkaar kunnen komen. Zo lijkt het. Maar dat is niet zo.

De verstoorde communicatie is verrassend snel inzichtelijk. Om het vervolgens te doorbreken en herstellen is hard werk. Het gaat niet vanzelf. Maar het is wel heel concreet; jullie kunnen er echt mee aan de slag. Voor veel stellen is het fijn om niet meteen de emotionele diepte in te gaan en juist eerst even praktisch met de relatie bezig te zijn.

Als jullie die stap gezet hebben, zit het taaiste werk erop. De volgende stap, de verdieping kan even mooi en teder als pijnlijk en confronterend zijn. In mijn ervaring komen alle stellen die de eerste stap zetten ook goed door het vervolg. Je kent elkaar beter, dieper en persoonlijker en hervindt de schoonheid en kracht in elkaar.

> Lees meer over Relatietherapie in Groningen

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over Therapie Groningen en de verschillende behandelvormen? Bel 050-2110435 of mail me even naar Therapie Groningen. Ik help je graag.