We gaan samen aan de slag bij ouderbegeleiding

Als opvoeder kun je je heel kwetsbaar voelen. Zeker als het niet zo goed gaat met je kind. Het is dan belangrijk dat je kracht hervindt, met oog voor de specifieke kwaliteiten van het kind. Als dat lukt vind je nieuw vertrouwen en worden jij, je kind en het gezin hechter en sterker.

Problemen binnen het gezin

Een hecht en geborgen gezin is een veilige thuisbasis – zowel voor ouders als kinderen. Je ondersteunt elkaar en kunt op elkaar terug vallen. Vanuit zo’n hechte basis kunnen de kinderen met een zeker en veilig gevoel de wereld in. Daarvoor is goed contact en goede communicatie binnen het gezin nodig.

En daar gaat het soms mis. Ouders ontzien hun kinderen, maar die voelen spanningen aan en reageren daarop. Bijvoorbeeld door hun eigen problemen, gevoelens, of wensen voor zich te houden. Papa en mama hebben het ‘al moeilijk genoeg’. Het kan ook zijn dat ze bang zijn om niet gehoord of begrepen te worden, of ze hebben het idee dat ze hun eigen problemen alleen op moeten oplossen.

Het gevolg kan zijn dat de kinderen zich terugtrekken of de spanning op een andere manier afreageren. Het gezin vervalt in geruzie, verharding en onbegrip. Vertrouwen verdwijnt.

Bij gezinsbegeleiding van Psycholoog Groningen kijken we samen naar wat er speelt in het gezin en brengen jullie samen de communicatie en balans weer op gang.

Ouderbegeleiding

Het gaat niet goed met je kind en je wilt er echt alles aan doen om het te helpen. Maar hoe? Bij ouderbegeleiding gaan we samen aan de slag – we brengen in kaart welke factoren een rol spelen bij problematische situaties. En wat je er aan kunt doen. Maar we zoeken niet alleen die moeilijke momenten binnen het gezin op, want juist als het goed gaat valt er een hoop te leren.

Maak een afspraak

Op deze manier help jij dus je kind. Vaak werkt dat een stuk beter dan als je je kind alleen in behandeling doet. Ten eerste omdat jij je kind veel vaker ziet en ten tweede omdat het toch ook een beetje om jou gaat. Daarbij geeft ouderbegeleiding vaak meer voldoening, omdat je het gevoel hebt dat je iets kunt doen. Bel of mail voor een afspraak bij Psycholoog Groningen.