Psycholoog Groningen

Liza Omran

Ik heb altijd al van mensen gehouden en ik vind het fascinerend hoe we mentaal in elkaar zitten. Waarom zijn we zoals we zijn, doen we zoals we doen? Ik kan als psychologe erg dicht bij mensen komen en hun mentale processen zien en begeleiden. Dat vind ik heel bijzonder.

Mijn werkervaring

Na het afstuderen heb ik op verschillende plekken werkervaring opgedaan als therapeut. Ik begon met het begeleiden van jongeren met leer- en ontwikkelingsproblematiek, daarna begeleidde ik ambulant mensen met persoonlijkheidsstoornissen en verslavingen. Beiden een uitdagende doelgroep, wat me geleerd heeft om de cliënt centraal te stellen en de theorie te laten vieren.

Op zoek naar de aard van de problematiek

Maar ik wilde meer. Het viel op dat de sessies veelal gericht waren op huidige problematiek, niet de aard van de problematiek. Juist daar was ik nieuwsgierig naar. Als je de kern aanpakt kunnen de problemen in de toekomst wellicht voorkomen worden. Ik kwam vervolgens terecht in de interculturele GGZ, waar cliënten op veel verschillende vlakken tegelijkertijd problemen ervaren. Dit heeft me als therapeute absoluut gevormd. Vervolgens ben ik dan ook mijn eigen praktijk gestart, zonder de begrenzingen van instellingen en verzekeraars. Ik gebruik nu mijn werkervaring, intuïtie en creativiteit om me volledig in te zetten voor mijn cliënten.

Levenservaring inzetten
Ik ben opgegroeid in Friesland, maar ik ben van Afghaanse afkomst. Door veel verhuizingen ben ik in aanraking gekomen met verschillende talen en culturen. Naast een groot aanpassend vermogen, heeft het me ook kracht gegeven die ik gebruik tijdens mijn sessies. Ondanks de situatie hebben mijn ouders me altijd een gevoel van veiligheid kunnen bieden. Veiligheid is naar mijn idee het belangrijkste binnen de therapie. Het is belangrijk dat je je volledig kunt uiten en je veilig voelt, de basis hierin is vertrouwen.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen over mij of wil je meer weten over de therapie? Bel naar 050-2110435 of mail gerust even naar Psycholoog Groningen.